Sök
Affärsracet Opportunities

Gnosjöregionens riksdag

För dig som företagare är näringslivspolitiska frågor en vardag. Du påverkas av politikens val, men hur kan du påverka politiken? Vi samlar alla politiska partier för en debatt i sann Gnosjöanda, debatten utgår från vår regions behov i näringslivspolitiska frågor.

Moderator under debatten är entreprenören, programledaren och samhällsbyggaren Johan Wester.

Tid och plats kommer  publiceras på denna sida inom kort.

Vi kommer framöver presentera politikerna som ska delta en och en så håll utkik här på hemsidan!

Vad vill du ska tas upp i debatten? Passa på att skicka in dina frågor som du vill ha svar på. Skicka dina frågor till info@affarsracet.se

Den här debatten vill ni inte missa så passa på att köpa er biljett redan nu för det finns endast ett begränsat antal!

Janine Alm Ericson från Miljöpartiet de gröna

Nu presenterar vi den fjärde deltagaren till Gnosjöriksdagens partiledardebatt. Janine Alm Ericson från Miljöpartiet de gröna. Janine Alm Ericson är riksdagsledamot och ekonomisk-politisk talesperson för Miljöpartiet de gröna.  Hon brinner speciellt för miljö och klimatfrågor. ”Miljöpartiet vill växla höjda miljöskatter mot sänkt skatt på arbete, så att det blir dyrare att göra sådant som är dåligt för miljön samtidigt som vi främjar företagande och arbete.”

Deltagare  i debatten:

Annie Lööf från Centerpartiet

Nu är det hög tid att presentera det första namnet som kommer medverka i Gnosjöriksdagens partiledardebatt. Annie Lööf är Centerpartiets partiledare och har sina rötter i Värnamo. En av hennes hjärtefrågor är jobb och rätt förutsättningar för företagen: “Sverige behöver fler jobb. Men det är företag, inte politiker, som kommer att fixa dem. Därför är det viktigt att vi satsar på att ge dem bättre villkor”.

Jimmie Åkesson från Sverigedemokraterna

Vi fortsätter den här veckan med att presentera vår andra deltagare i Gnosjöriksdagens partiledardebatt;  Jimmie Åkesson från Sverigedemokraterna. Han har varit Sverigedemokraternas partiledare sedan 2005 och är bosatt i Sölvesborg. För Jimmie är den lokala förankringen viktig: ”För mig är det viktigt att ha kvar en fot lokalt. Riksdagen är nästan att betrakta som en parallell verklighet. Man för en väldigt isolerad tillvaro innanför spärrarna och det är nyttigt att komma ut och möta verkligheten.”

Andreas Carlson från Kristdemokraterna

Andreas Carlson från Kristdemokraterna. Andreas är från Mullsjö och har varit riksdagsledamot sedan 2010, han är den yngsta riksdagsledamoten för Kristdemokraterna. Samhällsfrågan är viktig för Andreas och han engagerar sig i Mullsjö innebandy på fritiden. “Jag arbetar för ett samhälle med starka och fria familjer, föreningar och företag”. 

Johan Wester

Moderator: Johan Wester

Johan Wester blev Kajan med hela svenska folket efter humorserien HippHipp! som drog miljonpublik på Sveriges Television.

Idag är Johan delägare och grundare av produktionsbolaget Anagram, är flitigt anlitad programledare och moderator samt initiativtagare till Lund Comedy Festival och en rad andra mycket uppskattade events.