Sök
PROGRAM
Slider

Biljett till föreläsningarna i seminarietältet köper du HÄR!

Onsdag 30 maj

Tid

Beskrivning

Vem

Plats

09.00-09.30

Mässan invigs!
Business Gnosjöregions ordförande Kenneth Krantz inviger Affärsracet 2018.

Business Gnosjöregion
Kenneth Krantz

Entrébågen

Exportcentrum Jönköping – grand opening
Ett av Sveriges Exportcentrum läggs i Jönköping. Här erbjuds företag stöd i sin internationalisering eller exportsatsning.

WORLD BUSINESS TOUR

Business Sweden, ALMI, Exportkreditnämnden, Enterprise Europe Network

Entrébågen

10.00–10.45

Motivation, attityd och förändring!
För att lyckas i internationalisering krävs teamet, ledarskapet och motivationen. Föreläsningen är en omskakande energikick.

Läs mer

Han är entreprenören som på kort tid har blivit en av Sveriges mest efterfrågade talare. Han är en av de få föreläsarna som årligen passerar 150 uppdrag i näringslivet. Magnus Helgessons föreläsningar är en omskakande energikick. Passionerat, underhållande och humoristiskt delar han med sig av sina erfarenheter kring team, ledarskap och motivation.

Magnus Helgesson

Seminarietältet

10.45–11.00

Born global – byggd i Värnamo!

Läs mer

En ny sorts maskinbyggarföretag har startats i Värnamo.
2.5 år efter starten är 80% av kunderna utländska. Vi jobbar med miljard koncerner och har utvecklingsprojekt ihop med ESA (europeiska rymdstyrelsen)

Våra kunders branscher sträcker sig från Biomedicin till gruvbolag. Nytt företag med ny produkt för en ny marknad och kundsekretess avtal gör  att vi kan nästan inte visa på några referenser. Vi gör ingen traditionell marknadsföring och vi växer så att det knakar.

Vi är tre killar som hittade varandra på Gummifabriken i Värnamo och gör allt tvärt om! Följ med på en häftig resa.

BLB Industries
Tomas Burman

Seminarietältet

11.00–11.15

Vår resa i internationalisering

Bäckegårds List
Johan Nordlund

Seminarietältet

11.15–12.00

Internationalisering i kvinnlig regi
Moderator: Camilla Saarinen

Svenskt Näringsliv
Eva Häeussling

Källemo AB
Karin Lundh

Gnosjö Automatsvarvning AB
Linda Fransson

Hotell Nissastigen
Anna Dimitrievska

Seminarietältet

18.00–24.00

Underhållning för kvällen är Stefan och Kim .

De spelar för världens ledande företag, vid sportevenemang som Ryder Cup och OS, och vid internationella festivaler. De uppträder för utsålda hus i USA, Asien och Europa. De spelar för oljemiljonärer i Kuala Lumpur och för midsommarfirande svenskar i New York. Stefan & Kim ser varje karriärsteg som en lika stor upplevelse och förklarar framgångarna med att de tar humor på fullaste allvar och aldrig har tappat kärleken till musiken.

En supermusikalisk totalshow!!!

 

Läs mer om festen >>

Festen
Trerätters middag med underhållning.

Läs mer

Stefan & Kim

Glashuset, Gislaved

UTSTÄLLARAKTIVITETER 30 Maj

12:00-13:00 Svenskt näringsliv
Globaliseringen innebär både möjligheter och utmaningar. För att bättre förstå hur frihandeln och öppna ekonomier främjar våra möjligheter att stärka de svenska företagens konkurrenskraft och därigenom skapa tillväxt och jobb som är förutsättningen för vårt välstånd och vår välfärd, anordnar Svenskt Näringsliv en debatt med småföretagaren Anna-Lena Bohm, VD Uniguide och ordförande i Svenskt Näringslivs SME-kommitté. I debatten deltar även Kommerskollegiums biträdande chef Oscar Wåglund och Fredrik Erixon från tankesmedjan ECIPE. Moderator är Niklas Bergström, handelsansvarig vid Svenskt Näringsliv.

13:00-14:00 Datea
Framtiden redan idag: Datea AB och Sophos introducerar DEEP LEARNING. Tänk dig en intelligens som kan ALLT om säkerhet och hotbilder för att med den kunskapen själv och automatiskt skydda hela företagets IT-miljö. Till samma peng som gamla vanliga traditionella skydd.

14:00-15:00 EVRY
Absolute är den nya standarden för klientvisibilitet och styrning, och levererar självläkande klientsäkerhet och alltid-ansluten IT-resurshantering för att skydda enheter, data, applikationer och användare — inom och utanför nätverket. Absolute över brygger klyftan mellan säkerhet och IT-drift och är ensam om att ge företag visibilitet de kan agera på för att se och styra alla klienter, åtgärda incidenter, skydda data i riskzonen och säkerställa efterlevnad inför interna och externa hot.

14:30-16:00 HALLMEDIA MEDIBAR

Hall Media presenterar Mediabaren och Frida Boisen
Mediabaren arrangeras av Hall Media med syfte att skapa en mötesplats där näringslivet kan träffas och utbyta erfarenheter på ett opretentiöst sätt.
Här har vi en trevlig stund tillsammans, minglar och lär känna nya personer.

Hall Media är glada över att kunna presentera Frida Boisen, vice VD, digital chef och ansvarig utgivare för Bonnier Magazines & Brands som vår gäst. Frida Boisen är en av Sveriges ledande digitala profiler. Med entusiasm och kunskap inspirerar hon människor och tar varje evenemang till en ny nivå.
Kom och häng med oss den 30 maj, från kl.14.30.
Hall Media har en unik mix av oberoende mediekanaler vars journalistik och berättande når en majoritet av befolkningen på de orter vi närvarar i. Varje utgivningsdag når Hall Media långt över en kvarts miljon människor via prenumererade morgontidningar, gratistidningar och nyhetssajter. Under Hall Medias verksamhetstak ryms även event, tryckpress, logistik och medieproduktion.
Engagerat, ärligt och målinriktat – tillsammans gör vi vårt berättande tillgängligt på läsarens villkor.

15:00-16:00 COOMPANION JÖNKÖPINGS LÄN
Social innovation – att möta samhällsutmaningar med företagande som medel

Hör den sociala entreprenören Gunilla Hjelm berätta hur hon i sitt företag Rag2Rug möter två av samhällets utmaningar – miljövänlig produktion genom återbruk av tyger och att skapa arbete åt utrikes födda kvinnor. Coompanion inspirerar kring vad social innovation är och hur du i ditt företag kan stärka arbetet med social hållbarhet genom affärsrelationer med sociala företag.

Seminariearrangör: Coompanion Jönköpings län inom projekt finansierat av Region Jönköpings län, Tillväxtverket och Europeiska Regionala Utvecklingsfonden.

15:00-16:00 EVRY

  • Framtidens kontorsmedarbetare – en robot ? Vi berättar hur mjukvarurobotar och AI (artificiell Intelligens) snabbt blev en del av Systembolagets vardag på kontoret.
  • Digitalbalans – harmoni mellan människan – tekniken – affärsprocessen. Lyssna på hur fel det blev hos en kommun som inte hade digitalbalans i sitt strategi arbete med att införa AI i sin verksamhet.
  • Feeling is beliveing med hjälp av X-reality : Länsförsäkring har tagit VR teknologi till hjälp för att jobba skadeförebyggande kring vattenskador. Nu vill man använda VR teknologi för att lära barn trafikvett. Vi berättar hur.
  • Innovations process: Vi berättar hur vi hjälp Polygon att utveckla hela sin affärsmodell genom ny innovationskraft.

18.00 – 20.00 Franchisetorget, Hotell Nissastigen, Gislaved

Torsdag 31 maj

Tid

Beskrivning

Vem

Plats

10.00-12.00

Gnosjöregionens Riksdag
Moderator: Johan Wester

Politiska partier debatterar kring vår regions behov i näringslivspolitiska frågor. 

Några frågor som kommer diskuteras är infrastruktur samt skola och utbildning med fokus på vår region.

Annie Lööf, C
Jimmie Åkesson, SD
Janine Alm Ericson, MP
Andreas Carlson, KD

Seminarietältet

13.00 – 14.00

Svenskars mentalitet
Den svenska mentaliteten, en föreläsning fylld av igenkänning, vardagsbekännelser, överraskande jämförelser och analyser av det politiskt korrekta.

Fredrik Lindström

Seminarietältet

UTSTÄLLARAKTIVITETER 31 Maj

13:00-14:00 EVRY

  • Framtidens kontorsmedarbetare – en robot? Vi berättar hur mjukvarurobotar och AI (artificiell Intelligens) snabbt blev en del av Systembolagets vardag på kontoret.
  • Digitalbalans – harmoni mellan människan – tekniken – affärsprocessen. Lyssna på hur fel det blev hos en kommun som inte hade digitalbalans i sitt strategi arbete med att införa AI i sin verksamhet.
  • Feeling is beliveing med hjälp av X-reality: Länsförsäkring har tagit VR teknologi till hjälp för att jobba skadeförebyggande kring vattenskador. Nu vill man använda VR teknologi för att lära barn trafikvett. Vi berättar hur.
  • Innovations process: Vi berättar hur vi hjälp Polygon att utveckla hela sin affärsmodell genom ny innovationskraft.

14:00-15:00 Datea
Live-demo av hur en vanlig IT-attack på ett företagsnätverk går till och hur Sophos “Synchronized Security” från Datea AB agerar för att automatiskt sätta stopp för IT-attacken.

”Piff-me-up”

Avdelningen erbjuder pröva-på hos hälso- och skönhetsföretag från Gnosjöregionen.
Här kan du passa på att ”piffa-upp” dig inför festen på kvällen den 30:e maj.
Öppettider: 09.00-17.00 bägge dagarna.
Plats: Depån

”Mötestorget”

Hur gör man egentligen affärer utomlands? Möt ambassader, stödorganisationer (Almi, Business Sweden, EEN och EKN) och andra företag, som har lyckats med att nå en internationell marknad.

Ambassader:
ISRAELS HANDELSKONTOR
UNITED STATES COMMERCIAL SERVICE
TYSK-SVENSKA HANDELSKAMMAREN

Öppettider: 09.00-17.00 bägge dagarna.
Plats: Mässtältet